Att ge sig själv för mycket kärlek

 
 
 
 

Förr trodde även jag att man inte skulle visa för mycket omsorg eller hänsyn för sig själv, att ge sig själv för mycket kärlek var inte bra. Då blev man en självisk (elak) person. Denna myt är baserad på de personer som försöker ge sig själv kärlek via att ta det ifrån andra på olika destruktiva sätt. Men det är inte vad en god relation med sig själv på djupet innebär.

 

Grejen är den att om man ge sig själv omsorg, hänsyn, acceptans, förståelse, stöttning o.s.v. via sig själv inte via andra så går det inte att ge till sig själv för mycket 'kärlek'.  För desto mer man ger till sig själv av omsorg och kärlek desto mer flödar det sen ut till andra. Men detta måste man uppleva själv för att ens förstå det. Och det är kanske få som upplevt att man ger omsorg till sig själv så pass mycket att den omsorgen flödat över till andra. Det är få som sätter undan den tiden och prioriterar sin egen relation så pass att de kan uppleva denna effekt. Men det går att jämföra med andra känslor, vissa dagar är vi på bra humör och vår glädje smittar av sig på andra. Du kan jämföra det med att det hänt något jätte roligt och i ditt liv och du blir överlycklig. Då är du så glad och kanske går runt och ler hela dagen och det påverkar ditt beteende mot andra.

 

 Du kan inte ge dig själv för mycket utav olika former av kärlek . Du kan inte gå över gränsen för det finns ingen gräns. Det enda som jag upplever händer är att andra får ens  överflöd av kärlek.  Vilket gör det både bra för dig och andra att man har en kärleksfull relation med sig själv.