Att bli sin egna bästa vän

 
 
Vad skulle det innebära för just dig att vara din egna bästa vän?
Om du skulle göra en liten liten sak för dig själv idag som din egna bästa vän, vad skulle det vara?
 
 
Vi går ut och söker vänskapen utanför oss själva och glömmer bort att vi även kan få den inifrån. Vi är gruppdjur och behöver relationer. Men vi glömmer lätt bort vår egna bästa vän som även kan skapas på insidan. Alla andra kommer inte alltid vara med oss i varje sekund, i varje andetag, alla kommer inte alltid kunna komma och stötta en eller vara med en själv.  Men man kommer alltid finnas med sig  själv.  Man kan vara och bli sin egna bästa vän. Med små små steg kan man finna en vän inom sig själv som alltid finns där i varje andetag och i varje unik upplevelse man upplever. Även om andra kan ha liknande upplevelser så bär vi alla unika "glasögon" som vi ser vår värld igenom, ens perspektiv och upplevelse är unika även om andra kan likna det så är man ändå ensam om det. Att vara sin egna bästa vän är därför viktigt, då ingen annan än man själv egentligen kan förstå sig själv fullt ut. 
 
 
Man kan fråga sig själv under olika val och situationer under dagen:
  • Om min egna bästa vän stod i samma situation vad skulle jag vilja att denna gjorde?
  • Om en bästa vän till mig skulle göra ett val som detta vad skulle jag vilja att vännen gjorde för val?
 
  • Vad skulle en bästa vän vilja ge mig i denna situation?
  • Vad skulle en bästa vän säga om denna situation till mig?
  • Vad skulle en person som vore min bästa vän och som verkligen brydde sig & förstod mig välja i detta val?
  • Vad skulle en bästa vän ge för tips och råd i denna situation?
 
Distansera sig själv ifrån sig själv och se sig själv utifrån. Man kan prata med sig själv (i sitt huvud) som om man vore sin egna bästa vän. Tilltala sig själv vid sitt namn ( i din inre dialog) och umgås med sig själv ur ett annat perspektiv. Umgås med dig själv som du umgås med en vän. 
 
Självmedkänsla är även en viktig komponent i att skapa en vänskapligare relation med sig själv.
 
 
 En vän förstår, en vän stöttar, en vän ger omsorg och vill den andra det bästa. Genom att ge detta till oss själva kan vi bli våra egna bästa vänner. Sätt av tid varje dag då du mentalt pratar med dig själv som om du vore din egna bästa vän.