Att släppa taget om andra - ett grundläggande steg

 

 

 

Ett viktigt steg för att börja skapa en bättre relation med sig själv är att släppa taget om att hitta kärleken utifrån. Att styra och kontrollera alla andra så de ska acceptera och älska en är ett tungt jobb. För det finns måååånga människor i denna värld. Det är ett tungt jobb att försöka kontrollera det okontrollerbara.  Det leder sällan till långvarigt välmående, det blir mer som ett lotteri som bara ger kortvariga lyckokickar men tillräckligt många kickar för att skapa ett beroende, kärleksberoende.  Man blir ett offer, andra bestämmer då hur älskvärd man är eller inte. Det är inte förens man släpper taget om andras kärlek fullt ut som man kan hitta kärleken på insidan. Det kan kräva en del smällar från andra innan man inser att det är nyttigt att släppa taget.

Andra personer kan komma och gå men du kommer alltid bestå. 

 

Man skall absolut omringa sig med kärleksfulla personer men att hänga upp allt sitt välbefinnande på dom blir destruktivt, ohälsosamt och man blir ett offer för deras beteenden och känslor. Det är en sak att behöva andra och en annan att vilja ha andras kärlek. Det ena handlar om att ta medans det andra handlar om att & ta emot. Och en självhatande person kan inte ge sig själv kärlek så denna måste då ta!

Behöver man TA kärlek ifrån andra så skapar detta ohälsosamma relationer. Man kan bli krävande, kontrollerande, manipulerande, behövande, klängig o.s.v. Släpper vi inte taget om andra kan vi inte helhjärtat gå in i oss själva. 

 

 

 Hur släpper man taget om andra?

Genom att börja ge sig själv mer kärlek i olika former men även genom att bli villig att vara oälskad utav andra. För det är ju känslor utav att vara oälskar, oaccepterad o.s.v. som vi flyr ifrån genom att desperat försöka bli älskade utav andra. Vi måste bli villiga att ta det, alla andra kan inte älska oss och det är okej.

En annan sak man kan göra om man vill är att gå tillbaka och dra upp den emotionella roten som sattes i vår barndom. Vem är det du inte kan släppa? Vem är det du försöker bli älskad utav i din barndom? Själv behövde jag gå tillbaka i min barndom och lokalisera att det var framför allt mina föräldrar  som jag jagade kärlek ifrån. Jag kunde inte ge upp deras uppskattning, jag ville desperat ha den men jag fick den inte. Sen började jag jaga kärlek ifrån andra, jag fortsatte jagandet, men det var mina föräldrar som var roten.

Genom att gå tillbaka och inse att hur mycket jag än försökte bli älskad ovillkorligt utav dem så funkade inget, vad jag än gjorde. Jag insåg sen när jag tittade på det ur mina vuxnas ögon att det inte mitt fel.  Mina föräldrar var trasig och kunde inte ge mig det jag behövde oavsett vad jag gjorde och det berodde inte på mig. Så hur mycket jag än försökte skulle jag aldrig få det. Jag var tvungen att ge upp jakten och inse fakta. Det gjorde ont. Men när roten sen var uppdragen kunde jag fokusera på den personen som alltid kommer finnas vid min sida i varje andetag och som aldrig kommer lämna mig, nämligen mig själv. Då kunde min resa mot en bättre relation med mig själv börja på riktigt. Då kunde jag börja tillfredställa mina egna emotionella behov. Och i och med det transformerades min inre och yttre värld.