Roten till självhatet

 
För att lösa upp något måste man dra upp roten först annars kommer det komma nya blommor och blad hur mycket man än klipper bort dem. Så är det även med att skapa en god relation med sig själv. Det är nyttigt att utforska vart roten till den dåliga relationen med sig själv började. Det kan vara svårt att hitta en exakt händelse, det kan vara små händelser flera gånger under ens barndom som lett till detta.
 
Jag vill också poängtera att man kan ha haft helt underbara föräldrar som man upplevde älskat en oerhört och haft en underbar uppväxt med sin familj och fortfarande kan man få en dålig relation med sig själv. Självhatet är komplext och kan komma från vilket håll som helst. Men en sak är säker, man var inte född med självhat. Man fick lära dig det utifrån på nått vis.
 
 
 
 
 
Tittar vi runt i dagens samhälle, vår värld som den är idag så är det lätt att märka att det finns många områden där en kärleksfull relation med sig själv inte frodas. Media, samhälle och kultur kan froda ditt självhat på olika vis. Det finns även stora företag som tjänar stora pengar på att vi hatar oss själva, för då kan de sälja en produkt till oss. 
.
Du skall vara på ett visst sätt, se ut på ett visst sätt,  du ska känna på ett visst sätt för att vara accepterad och älskvärd. Du ska uppfylla vissa villkor för att vara värdig, älskvärd och accepterad. Det finns över allt och på olika vis. Självhatet smyger sig på, direkt eller indirekt via olika sätt. Det finns många olika kulturer, religioner och samhällen som får in sitt självhat på olika vis.
 
 
Vi har blivit intalade myter som aldrig utforskats på djupet. Gamla tankesätt som funnits lite för länge som aldrig undersökts ordentligt i vårt nya samhälle. Dessa tankesätt fungerar inte längre om vi ska kunna gå vidare. Mental ohälsa och självmord är för vanligt i vår värld.  Men att bryta gamla myter och tankesätt krävs en del mod och att kunna hantera vissa känslor, för det kan vara smärtsamt. Att krossa något är smärtsamt. Men när man gjort det kan man börja skapa nått nytt.
 
 
 
 
 
 
 
Relaterade inlägg:
" Läka emotionella sår"
"så skapa du nya grundtankar"