Att vara fejk

 
 
 Att försöka vara fejk innebär att man  lura sig själv eller/och andra  och låssas som nått. Att lura sig själv eller andra att man känna nått man inte känner, att vara nått man inte är o.s.v. Det man då indirekt säger till sig själv är att "du är inte bra som du är" " du är inte bra nog".  Har man en sämre relation med sig själv inom nån aspekt av sig själv så kan man märka detta ibland just via att se vart man försöker förändra på saker hos sig själv.
 
En person med en sämre relation med sig själv fick tidigt lära sig att vara fejk. Vi blev älskade och accepterade på villkor. För att få den kärlek, acceptans, omsorg man behövde som barn så var vi tvungen att justera vissa aspekter utav oss själva. Vi blev indirekt eller direkt intalade att vi inte bra nog. Istället för att acceptera det barnet känner och tänker och visa hur man på ett hälsosamt sätt kan få utlopp för detta, så bandlyses ofta vissa tankar/känslor, egenskaper, åsikter o.s.v. Föräldrar eller/och  omgivningen gör sällan detta med mening eller medvetet, det grundar sig ibland i ett eget självhat och dåliga relation med känslor. 
 
Lider man utav konflikträdsla så är det även vanligt att vara falsk.
 
 
Att vara fejk är ett sätt att försöka få något utav den andra (tillfredställa ett emotionellt behov) eller för att fly någon känsla. Man kan ta på sig vissa roller och försöka vara nått för att bli accepterad och älskad utav andra. Eller för att kanske slippa att bli förödmjukad, oaccepterad, oälskad o.s.v.
 
När man använder olika masker för länge kan man tappa bort sitt riktiga jag, sitt sanna jag.
 
Har man lidit av självhat finns det stor risk att man varit osann och fejk länge mot sig själv ,så  länge att man vet knappt vem man egentligen är och vad man egentligen gillar. Vägen till en god relation med sig själv betyder även att man upptäcker sitt sanna jag och man kanske förändras och upptäcker saker om sig själv man aldrig trodde man skulle gillar eller vara. Och i och med att du finner ditt sanna jag så kommer du även kunna skapa ett liv som passar dig så mycket bättre än ditt gamla liv. Det viktigaste är att du är sann mot dig själv och vet din egna sanning. Fokusera inte på att vara sann mot andra först, utan fokusera på att va sann mot dig själv först och främst. Att inte lura sig själv. Genom att se vart du är oärlig emot andra kan du upptäcka de känslor du försöker fly ifrån och även de känslomässiga behov du har som ej är tillfredställda. När du tillfredställer dessa behov utav dig själv och får en bättre relation med vissa känslor, så kommer du bli mer sann och ärlig även utåt per automatik.
 
 
Att vara sann är en stor fördel om man ska skapar en god relation med alla aspekter utav en själv. Det innebära även att jobba en del med sin skuggsida (finns ett specifikt inlägget om skuggor) och acceptans. Att ha ett ovillkorlig accepterande förhållningsätt till sig själv och att stärka sin relation med sina känslor, tankar, åsikter, personlighet och kropp gör dig att du kommer bli mer sann mot dig själv.
 
 
 

Relaterade inlägg: "Om acceptans",  "Tillfredsstäla sina emotionella behov", "Ens mörka sida - sin skugga",  "Att Hantera känslor", "att bli sitt sanna jag".