Vilken terapi är bäst?

Man kan gå vägen ensam eller ta hjälp av en psykolog/terapeut/coach för att börja få en bättre relation med sig själv. Om man känner att man gärna vill prata med någon, någon som kan stötta en på vägen. Ja då är frågan vem?
Vilket slags förhållningssätt bör jag testa? Vilka tekniker är bäst?
 
 
Det bästa är att hitta någon som har en så stor verktygslåda som möjligt! De har kunskap om många olika verktyg, förhållningssätt och terapier. Därmed kan de individanpassa lättare.
Om det är en psykolog, terapeut eller coach beror helt på vad man har problem med. Psykologer och terapeuter kan oftast ha ännu djupare kunskap inom vissa verktyg och kan i vissa fall gå djupare in i roten av problemet.
 
 
 
 
 
Det finns massa olika tekniker och terapier där ute. Vilken ska man välja? Detta svar är högst individuellt och hur du är lagd som person. Jag tror inte det finns en universell terapi som funkar för alla. Jag tror på att hitta en eller flera terapier som funkar för just en själv. Själv har jag inspirerats och tagit lite ifrån många olika håll och kanter.
 
  En del av tekniker motsäger sig dock varandra och många terapeuter, psykologer och coacher  favoriserar den ena eller andra. Därför kan det vara svårt att ibland hitta någon som är duktig på att kombinera. Man kan ju då gå till flera olika som har olika kunskaper och sen kan man kombinera själv.  Att ta vissa aspekter och övningar ifrån olika verktygslådor funkar oftast bäst.  Det är oftast inte bara den ena ELLER det andra utan både det ena OCH det andra. 
 
 Min personliga erfarenhet och vad som passar mig bäst är mer den psykodynamiska terapin som gräver djupare och hittar roten, att ändrar sig själv på djupet. Den "nya" terapin ACT är också något jag funnit en del gott inom. All terapi som tagit in mindfullness precis som ACT tycker jag är högst intressant.  Symboldrama terapi har också hjälpt mig. Dock har jag gjort allt på egen hand, då de terapeuter i på min vårdcentral har varit mest inriktade på KBT vilket inte hjälpte mig på djupet och jag inte haft de pengarna att gå till en privat psykolog.
 
 Om du väljer gå till någon ge då din terapeut/Psykolog/Coach några försök innan du ger upp. Följd din magkänsla och känns det som om dom håller på med ett verktyg som inte rätt för just dig, gå då vidare och testa en annan.